23 oraz 24 stycznia 2018 r. w salce obok kościoła odbyły się przedstawienia dla dzieci pt. "Bajka kosmiczna" oraz "Emmanuel". Dzieci zabawiał Teatr Dobrego Serca przemycając w historiach ważne tematy jak np. ekologia. 25 stycznia 2018 r., w świetlicy wiejskiej w Lasowicach Wielkich, odbyły się drugie zajęcia artystyczno-plastyczne dla dzieci,  w ramach zorganizowanych ferii zimowych. Zajęcia prowadziła animatorka kultury Gminy Lasowice Wielkie p. Julia Wiecha. Tym razem dzieci mogły własnoręcznie ozdobić torby materiałowe za pomocą farb tekstylnych, malując na nich ciekawe napisy i wzory. Torby, będą mogły wykorzystać np. na zakupy lub zmienne ubranie na w-f lub obuwie. Po drugim śniadaniu dzieci wykonywały prace z plasteliny lub grały w gry planszowe i zręcznościowe. [Best_Wordpress_Gallery id="186" gal_title="25.01.2018 Ferie II"] Dziękujemy wszystkim zaangażowanym w organizację ferii oraz dzieciom za udział w zajęciach.