Author Archive: admin

Zakończenie kursu komputerowego

W sobotę zakończył się kurs komputerowy, który trwał od od stycznia do marca 2018 w naszej miejscowości. W kursie uczestniczyło 10 mieszkańców Lasowic Wielkich. Na zakończenie odbył się egzamin z poznanych zagadnień. Zadowoleni kursanci na zakończenie przygotowali specjalne podziękowanie dla prowadzącego.

I Dzień Mężczyzn w Lasowicach Wielkich

W sobotę 10 marca 2018 r. panowie mogli po raz pierwszy świętować Dzień Mężczyzn, który odbył się w świetlicy wiejskiej w Lasowicach Wielkich.

Na dziesięciu śmiałków czekała gorąca kolacja, zakąski oraz wiele atrakcji. Niewątpliwie największą z nich były uwielbiane przez wielu kalambury. Podczas zabawy odkryliśmy wiele ukrytych talentów 🙂 Dla panów przygotowano również quiz muzyczny, karaoke oraz prezenty-niespodzianki w postaci kolorowych skarpetek w wesołe wzory i z motywem z Gwiezdnych Wojen.

Zachęcamy do przeglądania galerii zdjęć a panów zapraszamy do udziału w kolejnych spotkaniach.

Lasowickie Animatorki

I MIEJSCE W KONKURSIE „OPOWIEDZ…” – GALA „DZIAŁAJ LOKALNIE X”

Wczoraj mieliśmy okazję uczestniczyć w Gali podsumowującej program Działaj Lokalnie X. Uroczystość odbyła się w sali w Chudobie. Były prezentacje projektów wszystkich grantobiorców, podziękowania dla sponsorów, występ orkiestry dętej z Chudoby oraz rozstrzygnięcie konkursu „Opowiedz…”. Miło nam ogłosić, że zajęliśmy I miejsce w konkursie z naszym filmem prezentującym projekt „Lasowickie atelier – przepis na szycie”. Dziękujemy wszystkim uczestnikom projektu – bez Was film by nie powstał. Zachęcamy do oglądania 🙂