We wtorek na spotkaniu warsztatowym uczestniczki projektu szyły lasowickie gadżety: torby i igielniki oraz maskotki i wianki. Na kolejnych spotkaniach postaramy się pokazać jak wszyć zamek szyjąc kosmetyczkę oraz jak obszyć dziurki na guziki. Zapraszamy WSZYSTKICH CHĘTNYCH (nie tylko z Lasowic Wielkich) na spotkania warsztatowe. Gwarantujemy miłe spędzenie jesiennych wieczorów przy ciepłej kawie i herbacie oraz słodkim poczęstunku. Ideą spotkań warsztatowych jest integracja oraz miłe spędzenie czasu na szyciu w grupie, rozmowach i wymianie doświadczeń. Zapraszamy do dołączenia lub odwiedzenia nas na zajęciach.
Kolejne spotkania warsztatowe odbędzie się: 28 września w godz. 19:0021:00 w świetlicy wiejskiej w Lasowicach Wielkich. [Best_Wordpress_Gallery id="91" gal_title="19.09.2019 Spotkanie warsztatowe"]   Projekt “Lasowickie atelier – przepis na szycie” – dofinansowano ze środków Programu „Działaj Lokalnie X” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Ośrodek Działaj Lokalnie Stowarzyszenie LGD "Dolina Stobrawy".