Podczas kolejnych zajęć warsztatowych, które odbyły się 11. lipca 2017 r., w ramach projektu "Lasowickie atelier - przepis na szycie" uczestniczki wraz z dziećmi i młodzieżą uczyły się szyć igielniki w kształcie kwiatka lub poduszeczki oraz maskotki: słoniki i sowy. Część uczestniczek również dokończyła wcześniejsze projekty takie jak poszewki na poduszki i torby. Zapraszamy dzieci i młodzież, uczestniczki projektu oraz wszystkich chętnych na kolejne zajęcia podczas spotkań warsztatowych w czwartek 27 lipca w godz. 18-21, na których spróbujemy uszyć piórniki/kosmetyczki, maskotki, a młodsze dzieci będą mogły kolorować i wyklejać obrazki. [Best_Wordpress_Gallery id="82" gal_title="11.07.2017 Spotkanie warsztatowe II"]   Projekt “Lasowickie atelier – przepis na szycie” – dofinansowano ze środków Programu „Działaj Lokalnie X” Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności realizowanego przez Akademię Rozwoju Filantropii w Polsce oraz Ośrodek Działaj Lokalnie Stowarzyszenie LGD "Dolina Stobrawy". Zajęcia dla dzieci i młodzieży dofinansowano ze środków Urzędu Gminy Lasowice Wielkie w ramach gminnego programu profilaktyki i rozwiązywania problemów alkoholowych.