Metamorfoza skweru przed świetlicą wiejską – trzecie życie skwerku

Na jednym z zebrań zaproponowano p. Halinie Domańskiej zaaranżowanie skwerku przy świetlicy wiejskiej – przystała na propozycję. W okresie zimowym p. Domańska stworzyła projekt, który został wiosną przedstawiony i rozpoczęły się działania. Trzeba było przygotować teren. Pomógł w tym Szymon Felusiak – firma „Felek„, ze sprzętem ciężkim Jerzy Lipiński – firma „Jurex„. Potem wkroczyła pani Halina Domańska z panią Marianną Musiał i ropoczęły prace. Wcześniej pani Halina poczyniła zakupy typu rośliny, krzewy, itp. Został zamówiony kamień, kora. Sołtys nadzorowała przebieg prac.

Przy pracach pomagali jeszcze:

• Czesław Ptak,
  • przyjezdny pan, który handlował z żoną w tym czasie warzywami,
  • Jarosław Ziółkowski, który już od kilku lat dba o nasadzenia kwiatów w donicach na lasowickim rynku, co już w tym roku uczynił
  • Sławomir Napierała
  • Marek Wiecha
  • Henryk Łowicki

Efekty pracy są zdumiewające. Jeszcze kilka elementów znajdzie swoje miejsce. Latem będziemy podziwiać piękno skwerku w całej okazałości.
Bardzo wszystkim zaangażowanym w to przedsięwzięcie dziękuję.

Sołtys Lasowic Elżbieta Felusiak

Wszystkie zakupy związane z modernizacją skwerku zostały pokryte z Funduszu Sołeckiego na rok 2017.

[Best_Wordpress_Gallery id=”70″ gal_title=”15.05.2017 Skwerek przed swietlica”]