Relacja z ferii zimowych – 22.02.2017

Dzisiejszy dzień obfitował w atrakcje I niespodzianki 🙂 najpierw odwiedził nas i poopowiadał o swojej pasji Pan Franciszek Śnieżek. Mogliśmy podziwiać okazałe poroża zwierzyny zamieszkującej okoliczne lasy i wysłuchać myśliwskich ciekawostek. Dowiedzieliśmy się wielu interesujących rzeczy o myśliwstwie, a także mogliśmy obserwować jak wygląda praca psa- pomocnika myśliwego, który spisał się na medal w przygotowanym dla niego przez Pana Franciszka zadaniu.

Kolejną atrakcją były eksperymenty z suchym lodem. Duże wrażenie na uczestnikach ferii zrobiły doświadczenia z wykorzystaniem wody (również zabarwionej) i suchego lodu, jeszcze większe- zrobione w kilka chwil pyszne lody śmietankowe, których każdy mógł spróbować 🙂 następnie malowaliśmy wykonane dzień wcześniej figurki z masy solnej oraz gotowe znaki

Monika Lech

Zostaw komentarz